Diferencimi etno-kombetar mes shqiptarëve dhe shqipfolësve tanimë ka filluar

Shkruan: Arsim Zekolli

Diferencimi etno-kombetar mes Shqiptareve dhe shqipfolesve tani ka filluar kudo, nga Tirana, ne Prishtine e deri ne Struge. I iknim, nuk e donim, por shqipfolesit torbeshë, vllehë, serbofilë, e imponuan. Nuk ka parti politike, sherbim qe e ndalon.

Shqipfolesit do té ankohen, do të vajtojne per rrezikun e percarjes me te njejtet lot krokodili qe abuzonin me historin, simbolet, figurat kombetare. Do ta drejtojne gishtin drejt Prishtines, Shkupit, Shkodres, Tetoves dhe kudo ku ka çerdhe te ndjenjes dhe frymes has-Shqiptare” qe e urrejne me aq shumé pasion.

Keta Sinan Hasana te sotmes, e kanë gjithnjé e më veshtire te mshefin urrejtjen ndaj verioréve, ndaj kosovaréve, ndaj luftetareve kombetarë nga Struga, Kercova, Dibra, Gostivari…
Lavirizmi I tyre serbofil e kishte epoken e vet te mashtrimit. Tani vijon epoka e Shqiptareve. Jo per nga gjuha, por bindja dhe trashégimia.

P.S. Arsim Zekolli ambasador dhe njohjes i mire i rrjedhave politike vendore e nderkombetare