Dhjetëra të arrestuar në Hong Kong pas marshit kundër tregtisë me Kinën

Dhjetëra njerëz janë arrestuar në Hong Kong pas marshit të ri kundër tregtisë me Kinën.

Demonstruesit kanë qenë kundër të ashtuquajturve “tregtarë paralelë” blejnë blenë mallra në Hong Kong dhe i shesin në Kinë për çmim më të lartë.

Protestuesit kanë thënë se kjo formë e tregtisë ndikon në rritjen e çmimeve në Hong Kong që është përfshirë në një krizë politike dhe ekonomike që prej muajit prill të vitit 2019, transmeton KTV.

Organizatorët kanë deklaruar se 10 mijë njerëz morën në protestë ndërsa policia vlerësoi se në të ishin vetëm 2 mijë e 500.