Dashtevski: Zgjedhjet kaluan qetë në atmosferë demokratike dhe të ndershme

Besoj se dita e djeshme e zgjedhjeve kaloi paqësisht në një atmosferë demokratike dhe të ndershme ku lirisht u shpreh vullneti i çdo votuesi, tha sot kryetari i Komisionit Shtetëror Zgjedhor Aleksandar Dashtevski.

Ai falënderoi të gjithë qytetarët për, siç tha, vetëdijen e lartë demokratike që treguan dje, por edhe të gjitha organet zgjedhore për punën profesionale dhe respektimin e Kodit Zgjedhor, mediat për qëndrimin profesional dhe raportimin për zgjedhjet, pjesëmarrësit në zgjedhje dhe kandidatët për krijimin e terrenit për konkurrencë të ndershme të vëzhguesve vendas dhe ndërkombëtarë për kontributin në mjedisin demokratik në të cilin u zhvilluan zgjedhjet dhe për respektimin e kodit të vëzhgimit.

“Zgjedhjet ishin të ndryshme nga të gjitha të mëparshmet sepse të gjithë kishim një detyrë tjetër, futjen me sukses të teknologjisë për identifikimin biometrik të votuesve. KSHZ-ja dhe të gjitha palët e interesuara u përballën me një sfidë të madhe. Ky detyrim ligjor për futjen e teknologjisë biometrike ishte për herë të parë një privilegj i madh, por edhe një përgjegjësi e madhe”.

“Përdorimi i sistemeve biometrike në procesin zgjedhor mundëson përballimin e sfidave të përfshira në zbatimin e parimit një votues një votë, i cili është i domosdoshëm për mbajtjen e zgjedhjeve demokratike, të drejta dhe transparente”, tha Dashtevski në një konferencë për media ku KSHZ-ja duhet të shpallë zgjedhjet fillestare. rezultatet zyrtare nga zgjedhjet.