Çun Lajçi: Pse o Ali e shtyne regjistrimin në Iliridë bashkë me Zaevin?

Çun Lajçi

O Iliridas, o vllazën që s’harroheni

O bé po iu baj, (s’po iu rrejë) ma tha luftëtari i Ismet Jasharit- Kumanova, n’banesën time ma tha: Shtatë plagë lufte n’trup i kam, dhe kurrë nga lufta e Dukagjinit dalë s’jam, për deri sa u hap fronti n’Kumanovë, por nuk ia fali vetës që i njofta dhe i pata komandanta Aliun e Ramushin. Shumë ma mirë t’kisha vdekë e t’mos i kisha njoftë mbas lufte! Ata janë tërpia jonë!
Dhe doli fjala!
Alia, mbas sa mujve që shqiptarët e Iliridës filluen të rregjistrohen, ai me Zaevin u muer vesh që të shtyhen këto rregjistrime për n’vjeshtë!
Zoti i madh!
E sa lutjet ua bamë vllezërve n’Iliridë që të rregjistrohen!
Pse e bane o Ali?
Pse maqedonasit e të tjerët s’deshtën?
Që t’ftofën shqiptarët e t’mobilizohen të tjerët e ne të mbesim minoritarë!?
Politikën e shkaut kurrë s’e mësove o Ali, apo prap tërpia ti mbylli sytë!
Faqja e zezë e jotja e fjalët e ushtarit tand t’bardha por pendimi i tij pelim!
Mos u t’hujni vllazën, se shkau ket e don!
Nga Dardania, 30.03.2021