Crosetto: Nëse tanket ruse hyjnë në Kiev, do të nis lufta e tretë botërore

Ministri italian i Mbrojtjes, Guido Crosetto ka folur për situatën në shtetin ukrainas gjatë një takimi me homologun francez, Sebastien Lecornu.

Ministria e mbrojtjes franceze dhe italiane njoftuan se takimi ka zgjatur rreth një orë dhe është cilësuar si miqësor.

“Është e rëndësishme që ushtria e Italisë dhe Francës të bashkëpunojnë rreth të ardhmes. Ne kemi trajtuar një sërë çështjesh duke filluar nga fronti lindor dhe çfarë po ndodh në Ukrainë. Ne kemi rënë dakord që lufta e nisur nga Rusia është kërcënimi më serioz për paqen dhe stabilitetin e Evropës që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore”, tha ministri italian.

Gjatë një deklarate për mediat, Crosetto foli rreth mundësisë së një ofensive të re ruse, raporton ansa.

“Lufta e tretë botërore mund të nisë në momentin që tanket ruse të arrijnë në Kiev, dhe në këtë mënyrë edhe në kufijtë e Evropës”, tha ministri.

Ndryshe, krahas situatës në Ukrainë, ministrat diskutuan edhe për problemet në Mesdhe.