COVID-19: Merkel ka një kërkesë të re për Gjermaninë

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se do të ishte dëshpëruese të kthehen kufizimet ndaj COVID-19 “sepse ne duam diçka shumë shpejt dhe shumë herët”, derisa vendi fillon të lehtësojë masat e bllokimit.

Duke folur në parlament të mërkurën, Merkel tha se vendi do të duhet të jetojë me virusin dhe se do të mbetet në atë mënyrë për disa kohë që do të vijë.

Duke theksuar rëndësinë e përpjekjes për të shmangur një goditje të re në rastet me COVID-19, Merkel tha: “Ne kemi detyrimin të mos rrezikojmë atë që kemi arritur deri më tani”.

Merkel tha, që nga sot, ajo nuk po e priste ngritjen e taksave ose rritjen e kontributeve të biznesit në përgjigje të pandemisë, transmeton lajmi.net.

Numri i riprodhimit për koronavirusin e romanit në Gjermani është ulur poshtë pragut kryesor të një, agjensisë kombëtare për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve, Instituti Robert Koch, tha më parë të mërkurën.

E njohur edhe si vlera R0, shifra kishte qenë mbi një për tre ditë rresht, një shenjë që sëmundja mund të ishte duke u zgjeruar sesa të shtyhej prapa.

“Rënia e infeksioneve të reja që kemi parë javët e kaluara është duke u zbehur dhe mund të arrijë një pllajë,” shkroi Instituti në të dhënat e tij të përditshme, transmeton lajmi.net.

Gjermania vazhdon të merret me disa shpërthime në shkallë më të madhe në impiantet e përpunimit të mishit dhe shtëpitë e pensioneve pasi vendi lehtëson kufizimet për të luftuar pandeminë.

Të dhënat zyrtare ditore nga e marta treguan 798 infeksione të reja dhe 101 vdekje të lidhura me COVID-19 gjatë asaj periudhe 24-orëshe.