Çmimet e shërbimeve ushqimore dhe hotelerike në Maqedoni, kanë shënuar rritje

Çmimet e shërbimeve ushqimore në ambientet hotelerike në prill të këtij viti janë rritur me 2,5 për qind krahasuar me muajin paraprak, ndërsa krahasuar me të njejtën periudhë nga viti i kaluar, janë rritur me 9,8 për qind.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, krahasuar me muajin mars 2022, rritje është shënuar në grupet:

Ushqime për 3,2 për qind

Pije Alkoolike për 1,4

Pije Joalkoolike për 4,6 për qind.

Çmimet e shërbimeve hotelerike, për periudhën janar – prill 2022, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, janë rritur me 6.3 për qind, ndërsa krahasuar me dhjetorin 2021 janë rritur me 4.5 për qind.