Çfarë i ndodh trupit tuaj nëse hani dy vezë çdo ditë

Në këtë artikull do gjeni disa përfitime që merr trupi i njeriut nga vezët e pulës, raporton “Bright Side”.

Shikimi juaj ruhet për shkak se vezët përmbajnë luteinë

Hulumtimet e reja tregojnë se vezët e pulës janë të pasura me luteinë. Kjo substancë është përgjegjëse për pamje të pastër dhe mprehtë.

Vitamina D ndihmonë në absorbimin e kalciumit

Shkencëtarët kanë gjetur se vitamina D gjendet në vezë dhe vitamina D ju forcon dhëmbët dhe eshtrat.

Vezët përmbajnë vitamin B e cila mbron lëkurën, flokët dhe mushkëritë.

Bitonia, vitamin B12 janë proteina të cilat ndihmojnë në forcimin e flokëve dhe lëkurës.

Filloni të humbni peshë

Shkencëtarët Amerikanë kanë ardhur në përfundim se nëse shtoni vezë në dietën tuaj, sidomos në mëngjes, ju humbni peshë dy herë më shumë.