Tetovarët dikur i rezistonin regjimit, sot i nderojnë ata që ua shanë nënat!

Xhevdet Hajredini Duhet shtuar poashtu se jo rastësisht pikërisht në Tetovë gjatë tetëdhjetave regjimi ushtroi represion politik dhe policor më të egër mbi nxënësit dhe...

Zyrtarizimi i Gjuhës Shqipe është peng i vullnetit politik !

Shkruan: Qenan Aliu Komisioni i Venecias nuk sjellë vendime por harton dhe miraton rraport lidhur me kërkesën që është lëndë shqyrtimi. Raporti përmban sugjerime ,rekomandime...

Betejat e poshtërimit dhe mashtrimit nga Ohria (2001) gjer në Venecia (2019)

Shkruan: Nijazi Muhamedi Në një analizë të “arritjes” së Marrëveshjes së Ohrit 2001,që e ka bërë para disa vitesh një think-tank amerikan, me një analist...

Venecia e vërtetoi se rezervat e Osmanit dhe Karakamishevës ndaj gjuhës shqipe kanë qenë...

Komisioni i Venecias, solli një vlerësim shumë të drejtë se nuk ka mandat për të vlerësuar kushtetueshmërinë e ligjit për përdorimin e gjuhëve, sepse...

Edi, ose ik ose do ikim

Për besë Edi Rama gjatë tërmetit krykëput na është dukur si Enver Hoxha. Se popullata e Shqipërisë ende jeton me shpirtin e idoleve staliniste...

Një shkollë në Çair ende është e mbuluar me material kancerogjen

Xhevdet Hajredini Docentit dhe doktorit ministër të arsimit nuk I intereson gjendja e shkollës në fshatin Malinë, për shkak se ai merret vetëm me "krijimin...

Vetëdija jonë historike është ajo që pyet: Po Europa a do të na ndihmojë?...

Ndriçim Kulla Miqtë e vërtetë njihen ne kohë të vështira, thotë një fjala jonë e urtë popullore. E kohë më të vështirë për Shqipërinë, nuk...

Një kritikë për Elvis Naçin

Shkruan: Ermir HOXHA Këto ditë është riaktivizuar një s ulm ndaj Elvis Naçit, një imam i njohur i Tiranës, bërë më i njohur vitet e...

Vëllezër dhe motra budallenj! Jemi shtuar shumë. Si do ia bëjmë?

Shkruan: Bekim Qoku PISA tregon më qartë se çdo indikator tjetër se si një klasë politike rigjeneron veten. Maqedonia e vërteton katërcipërisht tezën se budallallëku...

Vjosa mos ta lërë fatin e votuesve të LDK-së në dorë të Isa Mustafës!

Shkruan: Fejzi Hajdari Ku ka humbur Vjosa Osmani? Pse nuk paraqitet në opinion? A thua na tradhtoi kandidatja për kryeministre? Janë këto pyetje që i...

Opinione