Burgoset ish-ministri i Financave të Austrisë për korrupsion, 13 vjet pasi përfundoi mandatin

Ish-ministri i Financave të Austrisë është arrestuar me tetë vjet në burg për pjesëmarrjen e tij në një skandal të profilit të lartë të korrupsionit.

Karl-Heinz Grasser u shpall fajtor të premten për përvetësim, marrje ryshfeti dhe falsifikim të provave në një marrëveshje për të shitur mijëra apartamente në pronësi publike.

Gjykata në Vjenë tha se Grasser ishte i përfshirë në haraç të më shumë se 9 milionë eurove.

Ai ka mohuar akuzat dhe ka thënë se do të apelojë.

Grasser u bë ministri më i ri i financave në historinë e vendit në vitin 2000.

Rasti përfshinë 14 të pandehur që përballen me një sërë akuzash, të cilat përfshijnë pastrim parash, mashtrim dhe falsifikim të provave.