Britania ka dërguar mbi 5000 raketa antitank dhe 4.5 ton eksploziv në Ukrainë

Ministria e Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar ka zbuluar shifrat më të fundit për ndihmën ushtarake të dërguar në Ukrainë në mes të luftës së vazhdueshme të vendit me Rusinë.

Të dhënat tregojnë se Mbretëria e Bashkuar ka dërguar më shumë se 5,000 raketa antitank për forcat ukrainase së bashku me 1,360 municione anti-strukturore.

 

Shifrat e fundit tregojnë gjithashtu 4.5 tonelata eksploziv dhe pesë sisteme të mbrojtjes ajrore janë dërguar në shtetin ukrainas, raporton skynews.

Ndryshe, Gjermania ka paralajmëruar se do të dërgojë pajisje ushtarake në Ukrainë.