Blerja e Milanit nga Red Bird në hetime

Sipas agjencisë kombëtare të shtypit italian, policia financiare e Italisë po heton blerjen e Milanit nga Red Bird dhe ka sekuestruar dokumente në disa zyra, por jo në selinë e ‘kuqezinjve’.
Red Bird Capital Partners i Gerry Cardinale bleu shumicën e aksioneve në Milano nga Elliott në fund të gushtit për 1.2 miliardë euro.

Sipas ‘ANSA’, marrëveshja po hetohet nga policia financiare e Italisë, Guardia di Finanza, e cila mblodhi dokumente në disa zyra, por jo në selinë e gjigantëve të Serie A, përcjell lajmi.net.

Hetimi filloi pas një ankese nga kompania me qendër në Luksemburg, Blue Skye, një ish-aksionar i pakicës në menaxhimin e klubit.

Aktualisht nuk ka persona nën hetim dhe dosja e hapur nga Prokurori i Kryeministrit Giovanni Polizzi dhe heton për përvetësim të mundshëm.

Shtatorin e kaluar, Blue Skye dhe kompania e tyre mbajtëse Luxembourg Investment u përpoqën të bllokonin blerjen e Red Bird të Milanit përmes gjykatës civile të Milanit, por më pas hoqën dorë nga përpjekja e tyre, duke qenë se blerja e klubit kishte përfunduar vetëm disa ditë më parë.