Berlini bën të pamundurën që Shkupi të fillojë bisedimet deri në fund të vitit

Ambasadorja gjermane Anke Holstein thotë se presidenca gjermane e BE-së ka një qëllim të qartë për të mbajtur konferencën e parë ndërqeveritare me Maqedoninë e Veriut deri në fund të vitit.

Ambasadori Holstein mendon se do të ishte një dështim për Gjermaninë si presidente e BE nëse kjo nuk do të ndodhte.

“Ne po punojmë shumë për të mbajtur një konferencë ndërqeveritare dhe jemi optimistë se do të jemi në gjendje të arrijmë këtë qëllim,” tha Holstein.

Ajo thotë se 10 nëntori është shansi i fundit për të pranuar kornizën negociuese deri kur Berlini do të bëjë gjithçka për ta realizuar atë.