BE kalon kufirin greko-turk, dërgon trupa, aeroplanë dhe anije

Zyrtarët kryesorë evropianë vizituan kufirin greko-turk, i cili, sipas shifrave të OKB, përmban 13,000 migrantë që përpiqen të kalojnë në BE nga Turqia.

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen shprehu gatishmërinë e BE për të ndihmuar Greqinë në parandalimin e depërtimit të mëtejshëm të migrantëve.

“Frontex është e gatshme të dërgojë në kufi ekipin e saj, një anije dhe gjashtë anije patrullimi, tre helikopterë, një aeroplan, 100 oficerë kufitarë. Ne jemi të gatshëm të ndajmë 700 milionë euro për të ngritur infrastrukturën,” tha Leyen.

Mijëra migrantë po përpiqen të kalojnë kufirin turko-grek, ditë pasi autoritetet turke njoftuan se kufijtë e tyre me Evropën ishin të hapura, për të bërë presion ndaj Bashkimit Evropian për t’i ndihmuar ata të përballen me luftën në Siri.

Greqia e ka sqaruar se kufijtë e saj janë të mbyllur.