Bardhyl Berberi Vetëm 36 km larg nga dogana e Tushemishtit, qyteti i Ohrit është shumë i preferuar për ne shqiptarët. Së pari për të kaluaren e tij, Ohri quhej Liknida që do të thoshte Liqeni i Dritës, e në brigjet e tija kanë jetuar fiset ilire , Enkeleasit dhe Desaretet. Më vonë ardhacaket sllavë i ndërruan emrin dhe e quajtën Ohrida, që do të thotë në breg , që rridhte nga fjala sllave “Vo hrid”. Vetëm një fakt të thjeshtë, qyteti i Ohrit para 100 vjetësh ka pasur mbi 85 perqind shqiptarë, kurse sot vetëm 6 perqind. Shen Naumin e fali Zogu…. *postim në facebook i shkrimitarit dhe publicistit të njohur

Shkruan: Bardhyl Berberi

Vetëm 36 km larg nga dogana e Tushemishtit, qyteti i Ohrit është shumë i preferuar për ne shqiptarët.

Së pari për të kaluaren e tij, Ohri quhej Liknida që do të thoshte Liqeni i Dritës, e në brigjet e tija kanë jetuar fiset ilire , Enkeleasit dhe Desaretet.

Më vonë ardhacaket sllavë i ndërruan emrin dhe e quajtën Ohrida, që do të thotë në breg , që rridhte nga fjala sllave “Vo hrid”.

Vetëm një fakt të thjeshtë, qyteti i Ohrit para 100 vjetësh ka pasur mbi 85 perqind shqiptarë, kurse sot vetëm 6 perqind. Shen Naumin e fali Zogu….

*postim në facebook i shkrimitarit dhe publicistit të njohur