Barcelona po shqyrton opsionin shokues për të marrë Vitor Roquen në janar

Barcelona është e vetëdijshme që mund të përballet me vështirësi për të bërë transferime në janar, por Xavi Hernandez është i dëshpëruar për përforcime, gjë që po inkurajon klubin të shohë të gjitha opsionet për ta bërë këtë.

Ishte raportuar javën e kaluar se Blaugranaasit po humbitnin shpresën për të çuar përpara transferimin e Vitor Roque nga vera e ardhshme në afatin dimëror, për shkak të vështirësive të realizimit të kësaj gjëje brenda limitit të pagave. Megjithatë, me Xavin që po shtyn klubin fort për ta bërë këtë, ata po shikojnë për ndryshime.

Karalunasit kanë për të paguar Athletico Paranaensen 30 milionë euro plus 31 milionë euro në bonuse gjatë shtatë viteve të kontratës së Roque, dhe pritet që afrimi i tij në limitin e pagave të kushtojë mes 10-15 milionë euro këtë vit.

Të cilat janë tashmë 130 milionë euro mbi limitin e tyre të pagave. Çdo lëvizje për manovrim do të duhet të vijë nga kursimet, transferimet ose shtimi i 40 milionë eurove që i detyrojnë Libero për shitjen e një përqindjeje të Barca Studios. Megjithatë, pasiguria mbretëron mbi atë marrëveshje dhe ndërsa ende nuk është e qartë sa hapësirë ka Barcelona, edhe lehtësimi i lehtë i rregullave të limitit të shpenzimeve nga La Liga e bën të vështirë regjistrimin e Roque në janar.

Përballë kësaj sfide, ndërsa klubi do të preferonte të punonte për një marrëveshje për Roque këtë janar, ata po marrin në konsideratë një huazim gjashtëmujor për 18-vjeçarin. Një marrëveshje huaje mund të ulë ndjeshëm ndikimin në limitin e pagave dhe të lejojë lojtarin të kalojë dhe të ndihmojë këtë sezon skuadrën, raporton Sport.

Dyshimi mbi këtë opsion do të jetë edhe La Liga dhe Athletico Paranaense. Liga mund ta shohë këtë si një përpjekje jo të sinqertë për të nënshkruar me Roquen pa paguar për të, dhe siç kanë bërë më parë, mund të përcaktojnë një ‘kost të vërtetë’ për limitin e pagave. Po ashtu, për Athletico PR, ata mund të kërkojnë një tarifë huazimi për Roquen pa pasojat për veten nëse nuk funksionon.