Austria cakton datën për rihapjen e dyqaneve

VIENNA, AUSTRIA - APRIL 02: A view of closed down typical Viennese streetfood âWurstelstand❠and its empty surrounding as coronavirus (Covid-19) pandemic precautions are taken in Vienna, Austria on April 02, 2020. (Photo by David Visnjic/Anadolu Agency via Getty Images)

Dyqanet e vogla, dyqanet DIY dhe dyqanet e kopshteve do të rihapen që nga 14 Prill, tha Kurz në një konferencë për shtyp, raporton CNN.

Të gjitha dyqanet, qendrat tregtare dhe parukierët do të hapen që nga 1 maj, ndërsa restorantet dhe hotelet do të hapen në mesin e majit sa më shpejt, në një sistem hap pas hapi.

Asnjë ngjarje madhore nuk do të mbahet deri në fund të qershorit, tha Kurz.

Do të ketë shkollim në shtëpi deri në mesin e majit, dhe vendimet për shkollimin do të merren deri në fund të prillit.

Kurz shtoi se distanca sociale dhe veshja e maska ​​duhet të respektohen aty ku është e nevojshme.

Situata në Austri: Ka pasur më shumë se 12,000 raste të konfirmuara në Austri, sipas shifrave të Universitetit Johns Hopkins. Të paktën 200 njerëz kanë vdekur.