ASH-AAA: Zaev, Mickoski e Ahmeti nënçmuan shqiptarët në Maqedoninë e Veriut

Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa ka reaguar pas takimit të sotëm të liderëve Zaev dhe Mickoski, ku u tha se është arritur marrëveshje për anulimin e procesit të regjistrimit. Sipas tyre, “BDI, që shtiret si përfaqësues i shqiptarëve në Qeveri, sot edhe njëherë e nënçmoi elektoratin e vetë dhe të gjithë shqiptarët.

Zoran Zaev vetë e konfirmoi se vendimin për anulimin e regjistrimit ia ka kumtuar Ahmetit vetëm përmes telefonit dhe se nuk e ka pyetur për qëndrim. BDI sot u shndërrua në parti që u bën dëm tjetër shqiptarëve, kësaj radhe përmes shtyrjes së regjistrimit”, thonë ata.

Nga koalicioni opozitar bëjnë me dije se do të vazhdojnë të ndjekin aktivitetet e regjistrimit, kurdo që ai të mbahet. Sidoqoft, thonë ata, “Zaevi dhe Mickoski u dorëzuan para një teme të vetme – problemit me shtetësinë… Fillimisht na lutën të ulemi, ndërsa së shpejti do të detyrohen edhe ta zgjidhin këtë problem, sepse ata e dinë që ne nuk janë të gjithë shqiptarët BDI dhe Ahmeti”, thuhet në reagimin e Aleancës për Shqiptarët dhe Alternativës.