Anulohet takimi mes partive shqiptare, opozita refuzoi pjesëmarrjen: Nisma e vonuar!

Eshtë anuluar takimi mes pëfaqësuesve të partive shqiptare që ishte caktuar të mbahej sot në nivel të sekretarëve të përgjithshëm. Në këtë takim ishin ftuar pëfaqësuesit e BDI-së, ASH-së, AAA-së, Lëvizja BESA dhe PDSH-së. Por, pëfaqësuesit e partive opozitare shqiptare ASH dhe AAA, thanë se nuk do të marrin pjesë dhe nismën për këtë takim që erdhi nga BDI-ja, e cilësuan si të vonuar, shkruan gazeta LAJM. “Për arsye që ne si subjekt politik si dhe si koalicion veçse kemi formuar shtabe për senzibilizimin e qytetareve mbi procesin e regjistrimit, konsiderojme qe një takim i këtillë është i vonshëm dhe i njëjti është dashur të behet atëherë kur kishim kërkuar d.m.th para sjelljes së ligjit për regjistrim ku do të ishin diskutuar dhe marrë parasysh edhe vërejtjet tona”, tha sekretari i Alternativës, Skender Rexhepi-Zejd.
“Tash më është vonë, takimi duhej te realizohet para sjelljes së ligjit për regjistrim dhe metodologjisë së regjistrimit. Tani në këtë fazë kur shtabi ynë i ASH-së dhe AAA-së për regjistrim punon me efikasitet të madh dhe kur mërgimatarët regjistrohen masovikisht, nuk jemi të interesuar për një fotografim me Artan Grubin, i cili në kontinuitet po tenton të përvetëson këtë proces si e arritur e BDI-së, e në ndërkohë pa mos sqaruar ende pse dështoi regjistrimi i vitit 2011”, ka theksuar Arben Taravari.
Takimi ishte thirrur për zhvillimet aktuale që kanë të bëjnë me regjistrimin e popullsisë dhe zhvillimet e tjera aktuale në Maqedoninë e Veriut. I njejti ishte caktuar të mbahej disa orë para takimit midis krerëve të dy partive më të mëdha maqedonase, Zoran Zaev dhe Hristijan Mickoski.