Amerikanët përballen me temperatura të larta

Më shumë se nëntë milionë njerëz në tetë shtete në pjesën veriore dhe qendrore të SHBA-së janë duke përjetuar temperatura ekstreme të nxehta.

Në javën e ardhshme, rreth 70% e amerikanëve do të përjetojnë temperatura më shumë se 32 gradë Celsius. Vapa ekstreme vret më shumë amerikanë se çdo rrezik tjetër i lidhur me motin çdo vit.

Mesatarisht 138 njerëz humbnin jetën në SHBA çdo vit nga viti 1990 deri në vitin 2019 për shkak të temperaturave të larta, sipas Shërbimit Kombëtar të Motit.