Ambasada gjermane uron Kurtin, kërkon rifillimin e dialogut

Sipas kësaj ambasade, pritet që të vazhdojnë bashkëpunimi dhe të mbështetet ligji dhe zhvillimi ekonomik i vendit.

Përveç tjerash kjo ambasadë ka kërkuar edhe rifillimin e dialogut me Serbinë.

Postimi i plotë:

Urime Qeverisë së re të Kosovës për themelimin e saj në seancën e sotme të Kuvendit!

Si partner i gjatë i institucioneve të Kosovës, ambasada gjermane mezi pret të vazhdojë bashkëpunimin tonë, të mbështesë shtetin e ligjit në Kosovë dhe zhvillimin ekonomik të vendit. Ne inkurajojmë qeverinë e re të nisë zbatimin e agjendës së saj ambicioze të reformës për këtë vend dhe të rifillojë dialogun me Serbinë në një proces negociatash të strukturuar mirë të lehtësuar nga BE.

Për të gjitha këto procese vendimtare, si të brendshme ashtu edhe të jashtme, Gjermania është gati të mbështesë Qeverinë e Kosovës dhe për popullin e Kosovës.