Ali Ahmeti tregon se çfarë i tha Kurtit në takimin që pati sot me të në Ohër

Lideri i shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut, Ali Ahmeti në një lidhje direkte në emisionin ‘Pressing’ në T7 ka treguar për takimin që ka pasur sot me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, në Ohër.

Ahmeti tha se nuk e lehtë për Kurtin, mirëpo sipas tij, nuk mund të ketë deri në pafundësi hasmëri e hidhërime.

“Sigurisht që Kosova është pjesë e ndishme e jona, e shqiptarëve të Maqedonisë. Cdo sukses i Kosovës është kënaqësi e jona. Sot këtu jam në mbështetje morale të institucioneve të Kosovës, në mëbeshtetje të arritjes së marrëveshjes historike për Kosovën, për rajonin , për të gjithë qytetarët e Kosovës, por edhe të Serbisë, sepse me arritjen e marrëveshjes fitojnë të gjitha palët. Nuk është lehtë për Kurtin, por pafundësisht hidhërim e hasmëri nuk mund të ketë, duhet të ketë një epilog, dhe shpresoj që me vet zgjatjen e këtyre kohëve të vona dhe mund të zgjasë edhe shumë këto negociata. Uroj dhe shpresoj që të ketë epilog pozitiv që do të ishte i mirë jo vetëm për Kosovën, por për të gjithë rajonin. Ne urojmë që ky epilog të jetë i suksesshëm”.

Ai tha se nuk e ka këshilluar Kurtin, por vetëm e ka siguruar që nuk ka qenë asnjëherë i zhgënjyer nga ShBA’të, Evropa dhe Nato.

Sipas tij,përderisa marrëveshja e ka mbështetjen e Evropës dhe ShBA’ve, Kurti duhet të mos ketë hezitim, por të veprojë në drejtim të epilogut.

“Unë nuk kam ardhur as ta këshilloj, por ka qenë bashkëbisedim i dy njerëzve të veprimtarive të mëhershme që na kanë lidhur, e kam uruar Kurtin që të jetë i fortë në këto negociata. Ka mbështetje të Evropës, Amerikës për këtë marrëveshje që të arrihet, dhe e kam siguruar Kurtin që unë asnjëhreë nuk kam qenë i zhgënjyer nga Amerika, Evropa e as nga NATO. Këtë e sigurova Kurtin.

Përderisa marrëveshja ka mbështetjen e Evropës, Amerikës, i thash të mos ketë hezitim por të veprojë në drejtim të epilogut”.