A ka rritje të rrezatimit në reaktorin nuklear që u përfshi nga flakët? Dalin detaje të reja

Pajisjet thelbësore në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia nuk u prekën nga një zjarri që shpërtheu gjatë natës, i shkaktuar nga granatimet ruse.

Kështu të paktën tha Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike.

Ajo gjithashtu lëshoi njoftim duke thënë se kishte asnjë ndryshim në nivelet e rrezatimit si rezultat i sulmit.

Ukraina pretendon se uzina u godit nga bombardimet e Rusisë gjatë natës, me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky që paralajmëroi se një shpërthim mund të nënkuptojë “një evakuim të Evropës”.

“Autoriteti rregullator i Ukrainës tha se një zjarr në vend nuk kishte prekur pajisjet ‘thelbësore’ dhe personeli i uzinës po merrte veprime lehtësuese”, tha Agjencia.

“Nuk ka pasur asnjë ndryshim të raportuar në nivelet e rrezatimit në central”, shtoi ajo.