21 vjetori i fillimit të luftës së UÇK-së në Kalanë e Tetovës

Shkruan: Zylfi Adili – Qufa

21 vjet pas një lufte mes UÇK -së dhe forcave qeveritare ku si pasoj ishte kushtetua e kontestuar nga shqiptarët në vitin1991.

Viti 2001 ishte viti për kthimin e dinjitetit dhe barabarsisë së plot mes dy popujve në vend,funksionimi i institucioneve të shtetit në shërbim të qytetarëve,por kjo nuk u arrit deri në fund ashtu siç ishte e paraparë me marrveshjen e Ohrit e cila u inkorporua ne Kushtetutën e vendit si pasojë e një lufte të lavdishme,të sukseshme,të disciplinuar falë sakrificës së gjeneratave dhe gjakut të derdhur të dëshmorëve dhe martirëve,për arsye se klasa politike në vend kaloi mbi Kushtetutën mbi Institucionet mbi shtetin.

21 vjet më vonë kemi nevoj për implementim real te Kushtetutës për stabilitet të Institutcioneve të shtetit dhe për një shtet me parime dhe Institucione demokratike në shërbim te Shqiptarëve si popull autoktonë në vendin e vet.UÇK-ja si ushtri e organizuar mirë,duke rrespektuar të gjitha konventat ndërkombëtare të luftës e bëri punën e vet në mënyrë të ndershme dhe të suksesshme.

LAVDI DËSHMORËVE DHE MARTIRËVE,respekt për ushtarët që vazhdojnë të jenë në mbrojtjen e frymës dhe idesë për të cilën u bë lufta.
Betejat i fituam lufta politiko organizative për dinjitet vazhdon.

Me respekt Zylfi Adili-Qufa