124 raste të reja me virus, shtatë të vdekur dhe 543 pacientë të shëruar

Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit  janë bërë 1209 teste, ndërsa janë regjistruar 124 raste të reja me KOVID-19, shtatë të vdekur dhe 543 pacientë të shëruar, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga 124 të sapoinfektuarit nga Shkupi janë 98, Kavadari-7, Prilepi-6, Ohri-3, Shtipi dhe Dibra-nga 2, Kumanova, Tetova, Strumica, Kërçova, Struga dhe Gjevgjelia – nga 1.

 

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (124) janë regjistruar 22 riinfeksione.

 

Nga 543 pacientë të shëruar nga Shkupi janë 289, Manastiri-39, Prilepi-38, Kumanova-25, Kërçova-19, Gostivari-14, Kavadari dhe Velesi- nga 13, Shtipi-12, Ohri dhe Resnja- nga 9, Tetova, Strumica, Koçani dhe Negotina – nga 7, Gjevgjelia dhe Dellçeva – nga 6, Struga dhe Kriva Pallanka – nga 5, Demir Kapia – 4, Bogdanci – 3, Shën Nikollë, Kratovë, Krushevë, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Nga shtatë të vdekurit dy janë nga Shkupi (36 dhe 74 vjeç) dhe një person i vdekur nga Tetova (60 vjet), Manastiri(67 vjet), Prilepi (70 vjet), Koçani (70 vjet) dhe Probishtipi (67 vjet). nga personat e regjistruar të gjithë kanë vdekur në kushte spitalore.

Nga numri i përgjithshëm i të vdekurve, te të gjithë personat janë regjistruar komorbiditete.

Janë kryer 1.209 analiza përmes: ISHP-43, QSHP Shkup-0, QSHP Manastir-0, QSHP Prilep-0, QSHP Tetovë-0, QSHP Kumanovë-2, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, spitali laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji -1, SPQ 8- Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-112, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -33, Avicenna-49, Biotek-74, Sistina-58, laboratori Laor -0, Sinlab-0, Remedika-0, Fertiliti-0, Genea-0, Nikob Lab-160, VFV Medical-25, Eli Medica-8, Royal Medica-0, Spectra-MM-0, Rapid Lab-0, Zhan Mitrev Strumicë-0, Nova Lab Diagnostics-0, Ramus-0, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 644.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.908.017 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vend që nga fillimi i epidemisë është 299.766, numri i të shëruarve është 288.235, numri i të vdekurve është 9.086 dhe numri i rasteve aktive është 2.445.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 139920, Aktiv 1354
Kumanovë 16303, Aktiv 113
Manastir 14351, Aktiv 126
Prilep 13674, Aktiv 136
Tetovë 13343, Aktiv 86
Kavadar 10205, Aktiv 94
Veles 9507, Aktiv 100
Gostivar 9458, Aktiv 35
Ohër 8541, Aktiv 55
Strumicë 7916, Aktiv 22

Shtip 7920, Aktiv 25
Kërçovë 5450, Aktiv 42
Koçan 4982, Aktiv 12
Strugë 4657, Aktiv 27
Gjevgjeli 4281, Aktiv 43
Negotinë 3620, Aktiv 27
Sveti Nikollë 2606, Aktiv 10
Resnjë 2610, Aktiv 36
Radovish 2479, Aktiv 10
Kriva Pallankë 2381, Aktiv 17
Dellçevë 1900, Aktiv 3
Dibër 1647, Aktiv 14
Berovë 1628, Aktiv 4
Vallandovë 1459, Aktiv 3

Vinicë 1350, Aktiv 5
Probishtip 1259, Aktiv 5
Bogdanci 1002, Aktiv 6
Kratovë 941, Aktiv 10
Krushevë 908, Aktiv 3
Demir Hisar 814, Aktiv 10
Makedonski Brod 731, Aktiv 3
Demir Kapi 581, Aktiv 4
Makedonska Kamenicë 521, Aktiv 3
Pehçevë 482, Aktiv 1
Dojran 339, Aktiv 1.