Zukorliq: Do të vijë dita, Beogradi dhe Prishtina do të pajtohen

Një nga bartësit e listës së koalicionit zgjedhor të Partisë për Drejtësi dhe Pajtim (PSP) dhe Bashkimit Demokratik të Kroatëve në Vojvodinë (DSHV), Usama Zukorliq, ka vlerësuar sot se do të vijë dita për pajtimin e Beogradit dhe Prishtinës në parimet e drejtësisë.

Ai për gazetën Politika tha se zgjidhjen e problemit të Kosovës e sheh në shumë takime me shumë përpjekje për të gjetur një zgjidhje kompromisi.

Zukorliq ka thënë për SPP-në se është parti euro-evropiane dhe për koalicionin e asaj partie me DSHV-në është pro-evropiane.

“Ne do të dëshironim që Serbia të anëtarësohet në Bashkimin Evropian sa më shpejt të jetë e mundur, edhe pse ne nuk e shohim këtë në horizont për momentin”, tha ai.

Ai ka thënë se beson se një ditë Serbia “ende do të anëtarësohet në aleancën e NATO-s”, sepse, siç vlerësoi ai, do të ketë përfitime në atë aleancë.