Zjarr në Galiçnik, helikopteri i dërguar për ndihmë nuk mundi të veprojë për shkak të erës së fuqishme

Qendra e Menaxhimit të Krizave njofton se zjarri mbi Galiçnik është në një terren të paarritshëm, ndërsa një pyll me pisha po digjet.

“Zjarri në pyll për shkak të erës së fortë është një rrezik i mundshëm për fshatin, por në të njëjtën kohë është një rrezik për forcat e përfshira në shuarje”, thonë nga Qendra për Menaxhim me Kriza.
Për gjendjen është informuar edhe Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim (DMSH), Njësitë Lokale të Zjarrfikësve, Ministria e Brendshme (MPB) dhe subjekte të tjera nga Sistemi i Menaxhimit të Krizave, në përputhje me procedurat e punës Qendrat rajonale të administrimit të krizave në detyrë.

Ndryshe, informacioni rreth zjarrit mbi fshatin Galiçnik, në QMK u mor sot rreth orës 13:30.

Është dërguar një helikopter i zjarrfikësve, ekip i zjarrfikësve.

Nga Bashkësia lokale Galiçnik, njoftuan më parë se zjarri shpërtheu mbi hotelin “Neda”, ndërsa nuk ka rrezik për shtëpitë.