“Zjarr” mes zjarrfikësve dhe Shilegovit

Ne nuk jemi të kënaqur nga oferta e sotme e kryetarit, Petre Shilegov i cili ka qenë në detyrë për tre vjet dhe kishte kohë për ta zgjidhur Ligjin për zjarrfikësit dhe ne vazhdojmë me protestë para Qytetit të Shkupit në mënyrë që të zgjidhet problem me pagesën e kompensimit të pagës, deklaroi një nga anëtarët e Këshillit iniciativ, Dejan Isaevski, komandant i Brigadës së Zjarrfikësve.
“Protesta para Qytetit të Shkupit do të jetë çdo ditë pune, gjatë orarit të punës së kryetarit, vetëm ndërrimi që është në punë do të mbetet me kapacitet të plotë”, tha Isaevski.
Lidhur me ndërmjetësimin e ofruar për zgjidhjen e problemit me pagimin e kompensimeve të pagave, Isaevski tha se ajo mbetet.
“Kjo është për zgjidhjen e problemit me paditë, por ne duam që paga të rregullohet dhe të rrjedhë çdo muaj. Paditë nuk janë zgjidhje për ne, të cilat do të zgjidhet me një ndërmjetës ose jo, por paga duhet të rregullohet”, deklaroi Isaevski.
Kryetari i Komunës, Petre Shilegov, pas takimit të sotëm tha se problemi me mënyrën e pagave të zjarrfikësve është më shumë se 15 vjeç dhe nuk është mungesë vullneti, por mungesë e bazës ligjore për të qenë në gjendje të paguhet paga, siç e kërkojnë zjarrfikësit.
E drejta për ndërmjetësim, theksoi ai, është një e drejtë individuale dhe nuk është e detyrueshme, dhe në atë procedurë, e cila duhet të zgjidhet brenda 30 ditëve pasi të fillojë, do të jetë e nevojshme të shohim nëse ne si Qytet dhe zjarrfikësit pajtohemi për shumën e fondeve.
Qyteti, theksoi ai, nuk është institucion që sjell ligje dhe grupi ligjor brenda ministrive të Mbrojtjes, Financave, Vetëqeverisjes Lokale dhe BNJVL-ja tashmë është duke punuar në tekstin ligjor.
I pyetur pse ndërhyn politika, Shilegov tha se nëse qyteti nuk ishte aktiv në zgjidhjen e problemit, atëherë do të kishte arsye për një revoltë të tillë, por që nuk mund të mendohet se është politikë kur një nga iniciatorët e asaj që po ndodh është këshilltar i VMRO-DPMNE-së.