Zelensky kërkon që Rusia të njihet zyrtarisht si shtet terrorist

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, është takuar të shtunën me senatorët amerikanë, të cilëve u ka bërë thirrje që Rusia të njihet zyrtarisht si shtet terrorist, raportoi të dielën CNN-i.

Pas këtij takimi, Zelensky ka falënderuar SHBA-në për Aktin e Huadhënies për Mbrojtjen e Demokracisë së Ukrainës të vitit 2022 më 9 maj.

“Kam zhvilluar bisedime sot me një delegacion senatorësh amerikanë të kryesuar nga udhëheqësi i pakicës republikane në Senat, Mitchell McConnell në Kiev. Besoj se kjo vizitë tregon edhe një herë forcën e mbështetjes për shtetin tonë, forcën e lidhjeve midis kombeve ukrainase dhe amerikane. Shpreha mirënjohjen për vendimin historik për të rinovuar programin e qirasë së huasë. Kam bërë thirrje për njohjen zyrtare të Rusisë si një shtet terrorist”, ka thënë Zelensky pas takimit.

Ligji i ri i nënshkruar nga presidenti amerikan, Joe Biden, i cili lehtëson disa kërkesa për SHBA-në për t’i dhënë hua ose me qira pajisje ushtarake Ukrainës, kaloi me një shumicë dypartiake në Dhomën e SHBA-së dhe Senatit. Sponsorët e tij thanë se legjislacioni i jep Bidenit autoritet shumë më të gjerë për të ndihmuar Ukrainën të mbrohet kundër Rusisë.