Zelensky i jep ultimatum Putinit: Vetëm këto dy zgjedhje ke!

Duke folur në përditësimin e tij të fundit, Presidenti Zelenskyy i ka thënë Vladimir Putinit të largohet nga komuniteti ndërkombëtar nëse nuk ka interes të kërkojë një marrëveshje paqeje, raporton Sky news, përcjell “Bota sot”.

“Ose udhëheqja ruse të kërkojë vërtet paqe ose si rezultat i kësaj lufte, Rusia do të largohet përgjithmonë nga arena ndërkombëtare,” tha ai.

Ai shtoi se: “I gjithë ky aktivitet i ethshëm i pushtuesve dëshmon para së gjithash për pasigurinë e tyre”.

“Për faktin se edhe me rezerva të konsiderueshme të pajisjeve ushtarake sovjetike dhe një numër të konsiderueshëm ushtarësh… trupat ruse dyshojnë në aftësinë e tyre për të na thyer, për të thyer Ukrainën”.

“Epo, ne bëjmë gjithçka për të justifikuar dyshimet e tyre.”

Zelenskyy falënderoi gjithashtu Presidentin Biden pasi ofroi të dërgonte më shumë armë në Ukrainë.