Zakharieva: Nëse Petkov dëshiron të heqë veton, ndërsa RMV nuk po ndërmerr asnjë masë, presioni normalisht do të rritet

Nëse kryeministri Petkov thotë se do të heqë veton dhe Republika e Maqedonisë së Veriut nuk do të bëjë asgjë, është normale që presioni të rritet.

Ai është fajtor për sinjalet e tilla të përziera, që dalin nga qeveria, komentoi deputetja e GERB-it dhe ish-ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zakharieva.

Ajo para gazetarëve në Kuvend iu përgjigj pyetjes rreth fjalës së presidentit Rumen Radev në tribunën e sotme në Pallatin Kombëtar të Kulturës për marrëdhënie të mira fqinjësore me RMV-në. Presidenti tha se po përdoren të gjitha mekanizmat për të bërë presion ndaj Bullgarisë për të bërë kompromise dhe për të hequr veton.

“Isha në këtë konferencë. Kjo nuk është çudi, pyetja është nëse qeveria do t’i nënshtrohet këtij presioni. Pra, ata duhet të paraqesin qartë qëndrimin tonë dhe të mos kenë sinjale kontradiktore, sepse kjo e dobëson pozicionin bullgar. Nëse kryeministri Petkov u thotë se do të heqë të ashtuquajturën veto pa i bërë asgjë Republikës së Maqedonisë së Veriut, është normale që presioni të rritet. Pra, faji qëndron në sinjalet e përziera që jep qeveria”, komentoi Zakharieva./