Virusi, vdekshmëria te të pavaksinuarit, shumë e lartë

Ministria e Shëndetësisë publikon analizën e të vaksinuarve, nga rastet pozitive me Covid 19, në periudhën 6 gusht 2021 deri më 13 janar 2022. Të vaksinuar janë personat që janë vaksinuar me dy doza dhe kanë kaluar të paktën 14 ditë nga marrja e dozës së dytë të vaksinës.

Në periudhën nga data 06.08.2021 deri më 13.01.2022 në territorin e vendit 85.593 qytetarë kanë rezultuar pozitivë nga të testuarit me COVID 19, 37% e tyre janë vaksinuar plotësisht, pra 32.079 persona. Është një numër i madh i qytetarëve të pavaksinuar të infektuar me Covid 19.

Sipas statistikave të muajve të kaluar, 53.514 qytetarë, pra 63% e të infektuarve pozitivë me Covid 19 nuk janë vaksinuar.

Sipas raportimeve nga spitalet, aktualisht janë të shtruar 340 persona, prej tyre 19% janë të vaksinuar, 81% të pavaksinuar. Gjatë javëve të fundit presioni ndaj spitaleve është ulur për shtrimet, por janë shtuar ekzaminimet ambulatore, duke arritur deri në njëqind pacientë në ditë nga spitali.

Vdekshmëria tek të pavaksinuarit është drastikisht më e lartë, tregon analiza. Në periudhën 6.08.2021 deri më 13.01.2022, 78% e të vdekurve me Covidium kanë qenë të pavaksinuar dhe vetëm 22% kanë marrë vaksinën.

Sipas analizave, i ndjeri kishte disa sëmundje kronike të kombinuara. Pacientët janë vaksinuar me të gjitha llojet e vaksinave që kemi në dispozicion, Ministria e Shëndetësisë tregon rëndësinë e vaksinimit.

I bëjmë thirrje qytetarëve që të vaksinohen, vetëm kështu do të arrijmë imunitetin kolektiv dhe do të parandalojmë përhapjen e mutacioneve SARSKоV2.