Varheji optimist se Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria do t’i realizojnë reformat për anëtarësim në BE

Eurokomisari përzgjerim Oliver Varheji është optimist se Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria do t’i realizojë reformat e nevojshme për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

“Të dy vendet nuk heqin dorë nga reformat…dhe do të shihni se ato do të përmbushen, dhe nëse e bëni këtë, mund të jeni të bindur se do të ketë hapje të negociatave”, tha Varheji, duke shtuar se është shumë i inkurajuar nga vizita në Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë muajin e kaluar.

Theksoi se “ofrohet anëtarësim, asgjë tjetër”.