Vakëfet

Rauf Ramadani

“Ai shkelën mbi të vdekurit për të arritur qëllimet e veta”
Shpesh përdoret kjo shprehje që paraqet sinonim për njerëzit e pandershëm,besimtarët virtual dhe politikanët e koruptuar.
Keni dëgjuar dhe me siguri e dini se çfarë është vakëfi ( Wakef -Arabisht ):pronë e patundshme e dhuruar e besimtarëve që shkon për ndërtime publike-xhami,varreza,rrugë,
çezma.Ajo në fakt jepet si sadaka dhe frytet e saj jepen për të varfërit,mikun,udhëtarin.
Sipas nji hadithi autentik të Dërguarit të Allahut
( paqja qoftë mbi të ) vakëfi gjithmonē mbetet vakëf dhe ai asnjëherë nuk mund të shitet.
Vakëfi konsiderohet si pronë vetëm e Allahut dhe nuk shitet,nuk dhurohet,nuk tjetërsohet,nuk trashëgohet dhe as nuk lejohet që në një mënyrë apo në një tjetër të humbas rolin e tij si vakëf.
Personi i cili e kthen pasurinë e tij në vakëf,kët e bën për të arritur shpërblimin e Allahut edhe pas vdekjes së tij.Për kët qëllim Profeti ( salallahu alejhi ue selam ) thotë :Kur njeriu vdes atij i ndërpriten veprat,përveçse në tre raste:kur ai le një sadaka të rjedhshme,një dije nga e cila përfitohet dhe një fëmijë të mirë i
cili lutet për të.
Nëse vakëfi humbet nga papërgjegjshmëria
kjo përbën thyerje të amanetit dhe kjo ndëshkohet nga Allahu.Në rastet kur është prishur xhamia dhe ka mbetur toka,ajo tokë konsiderohet ,sipas medhhebit hanefi,si xhami deri në Ditën e Kiametit.Sipas dietarëve të methhebit hanefi,hanbeli dhe disa dietarëve të methhebit maliki:xhamia duhet të rindërtohet
në të njejtin vend,pasi toka mbi të cilën ka qenë
ngritur xhamia ngelet xhami edhe nëse xhamia është prishur.
E njejta gjë vlenë edhe për varrezat.
Ju Tetovarët e vjetër duhet ta dini se çfar ka pasur në vendin ku,pasi u nacionalizua toka,u ndërtuan objektet e SHIK “Jelak”-ut : varreza.
E dini për xhamin e vjetër,në qendrën e qytetit,e cila u rëua në vitin 1964-65,për varrezat te objekti i “Vero”-s dhe “Rem Mall”-it,për varrezat
te stadiumi i ri i qyteti,për varrezat ku tash gjinden tezgat e maxhupëve,matrapazëve shqi-
-ptar dhe BFI-s,të cilat u rënuan për të hap rrugën deri te Teqeja,Titos,para ardhjes së tij në Tetovë në vitin 1971-72.
Ju e dini por nuk e dinë këta politikanët ardhacak,katundarët primitiv pagan,”besimtarët ateist”.Që është më skandaloze,ndryshimi i
Planit detal urbanistik bëhet nga Kryetarja,që është has Tetovare dhe nga gjithë partit që janë në Këshillin komunal.
Afrim Gashi,Ziadin Sela,Ali Ahmeti,Bilall Kasami,Zoran Zaevi me këshilltarët e tyre le ti
japin ( shesin ) vakëfet në Shkup,,Strugë,
Kërçovë dhe Llërc e jo në Tetovë,kurse Teuta Arifi mos mendoje se do të jetoje sa profeti Adem ( 1000 vj ) dhe aq kohë do të jetë kryetare.
Ju jeni “zhivotinja” që skeni din e iman e neve
jemi debila që e kemi sjell punën që kretenat politik të luajnë k…t me ne.
Ju meritoni t’ju lidhim,t’ju hekim zhag nëpër
qytet dhe t’ju hudhim si qenë nëpër kontejnera.
Mos mendoni se kjo do kaloje ashtu siç e keni planifikuar.Neve nuk do të rrijmë duarkryq dhe
të presim që Allahu t’ju dënoj.
Respekt për Arianit Xhaferin.

💘 Mirëmëngjes☝

Loading...