Ukraina i frikësohet tragjedisë në Zaporizhzhia, plan emergjent për evakuimin e njerëzve

Ministri i Brendshëm i Ukrainës ka thënë se Kievi po bën plane emergjente për t’u përballur me çdo skenar në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia, duke përfshirë evakuimin e njerëzve nga zona.

“Uzina është sot jo vetëm në duart e armikut, por në duart e specialistëve të paarsimuar, të cilët mund të lejojnë që të ndodhë një tragjedi”, tha ministri i brendshëm Denys Monastyrsky.

“Sigurisht, është e vështirë të imagjinohen edhe përmasat e tragjedisë që mund të hyjë në fuqi nëse rusët vazhdojnë veprimet e tyre atje”, tha ai.

Moska dhe Kievi kanë akuzuar secila tjetrën për goditjen e kompleksit të enjten dhe gjatë fundjavës.