Tupançeski: Propozimi francez të shqyrtohet me kujdes

Ministi i Drejtësisë, Nikolla Tupançeski tha se propozimi francez duhet të shqyrtohet me kujdes sepse situata në Bullgari tani paraqitet ndryshe pas rrëzimit te qeverisë së Petkovit.

“Votimi i mosbesimit të Qeverisë së Bullgarisë është një moment i ri, propozimi francez të shqyrtohet me kujdes”, tha Tupançeski.

Duke folur lidhur me votimin e mosbesimit të Qeverisë bullgare, në televizionin Alfa, Tupançeski tha se nevojitet të presim si do të zhvillohen punët.

“Është fakt që shteti ynë u tregua kooperativ për arritjen e qëllimeve më të larta, megjithatë është fakt se në disa raste ka humbur ajo që është premtuar, nëse kjo do të ketë refleks më të gjerë, implikim lidhur me ngjarjet e deritanishme thënë kushtimisht, që ishin midis shtetit tonë dhe partnerëve evropianë dhe të tjera, do të shohim si do të jetë! Ky është një moment i ri, të presim si do të zhvillohen punët, informacioni sapo u plasua se është votuar mosbesim në Bullgari, të mos i lidhin direkt dy segmentet, njëri segment ishte Marrëveshja e Prespës dhe ky është segmenti i dytë, e tërë kjo është në arritjen e qëllimeve më të larta”, deklaroi Tupançeski.

Kujtojmë se përpara rrëzimit të qeverisë bullgare, Ministria e Punëve të Jashtme e Bullgarisë përmes nje deklarate tha se më datë 23 qershor nuk do të mbyllet çështja me Maqedoninë pasi akoma shumë pika duhet diskutuar dhe shqyrtuar me kujdes.