Tragjedia në minierë, të paktën 14 të vdekur nga shpërthimi i gazit

Katërmbëdhjetë punëtorë janë konfirmuar se kanë vdekur sot gjatë shpërthimit të gazit në një minierë qymyri në Kinën jugperëndimore, ndërsa dy të tjerë u bllokuan, thanë autoritetet lokale.

Shpërthimi ndodhi herët në mëngjes në një minierë qymyri në Guanglong, Qarku Anlong, Provinca Guizhou. Në galeri ndodheshin 23 punëtorë, 7 prej të cilëve u shpëtuan.

Por dy të tjerë mbeten të bllokuar nën tokë dhe po zhvillohet një operacion shpëtimi, i cili vazhdoi pas mesditës (me kohën lokale).

Rrëzimi i galerisë vjen disa ditë pas përmbytjes së galerisë së minierës së qymyrit në provincën fqinje Sichuan, e cila u mori jetën pesë punëtorëve dhe bllokoi 13 të tjerë.

Minierat e qymyrit kanë një çmim jashtëzakonisht të rëndë për jetën e njerëzve në Kinë, ku ky burim mbetet deri tani burimi i dytë më i rëndësishëm i energjisë.

Në nëntor, të paktën 15 minatorë u vranë në një shpërthim të gazit në arkadat e një objekti në provincën Sansi (në veri).

Autoritetet më pas folën për aktivitet “të paligjshëm” në minierë.