Top 50 boksierët në histori: Muhammad Ali i dyti, Mike Tyson i nënti

Legjendat e boksit, Muhammad Ali, Mike Tyson dhe Lennox Leëis e kanë zënë nga një vend në top dhjetëshe të boksierëve më të mirë të të gjitha kohëve në kategorinë e peshave të rënda.

BoxRec i rangoi të gjithë boksierët dhe ish-boksierët e peshave të rënda dhe ia dha secilit boksier nga një vlerësim, bazuar në pikët e fituara sipas një sistemi, transmeton Gazeta Express.

Boksieri legjendar Joe Louis e fitoi vendin e parë, për ta fituar statusin si boksieri më i mirë i të gjitha kohëve në kategorinë e peshave të rënda.

Top 50 boksierët e peshave të rënda në histori, sipas BoxRec:

50. Joe Baksi (1940-1954, 61-9-3): 109.8

49. Primo Carnera (1928-1946, 89-14-0): 111.2

48. Jimmy Ellis (1961-1975, 40-12-1): 114.2

47. Hasim Rahman (1994-2014, 50-9-2): 115.1

46. Karel Sys (1932-1954, 117-15-10): 115.4

45. Anthony Joshua (2013 – present, 23-1-0): 116.9

44. Ernie Terrell (1957-1973, 46-9-0): 117.5

43. Henry Cooper (1954-1971, 40-14-1): 118.8

42. Bruce Woodcock (1942-1950, 35-4-0): 119.3

41. Oliver McCall (1985-2019, 59-14-0): 121.6

40. Deontay Wilder (2008 – present, 42-1-1): 122.8

39. Ruslan Chagaev (1997-2016, 34-3-1): 123.1

38. Henry Akinwande (1989-2008, 50-4-1): 126.7

37. David Haye (2002-2018, 28-4-0): 133.4

36. Zora Folley (1953-1970, 79-11-6): 134.3

35. Bob Baker (1949-1959, 51-16-1): 134.4

34. Ken Norton (1967-1981, 42-7-1): 135.2

33. David Tua (1992-2013, 52-5-2): 137.8

32. Roscoe Toles (1931-1950, 45-10-6): 140.1

31. Chris Byrd (1993-2009, 41-5-1): 142.9

30. Jack Dempsey (1914-1927, 59-6-9): 146.7

29. Alexander Povetkin (2005 – present, 35-2-1): 148.3

28. Eddie Machen (1955-1967, 50-11-3): 157.1

27. John Ruiz (1992-2010, 44-9-1): 157.3

26. Clarence Henry (1948-1954, 34-6-1): 167.9

25. Elmer Ray (1933-1949, 99-23-11): 170.8

24. Tyson Fury (2008 – present, 30-0-1): 173.2

23. Max Schmeling (1924-1948, 56-10-4): 183

22. Cleveland Williams (1951-1972, 80-13-1): 186.6

21. Melio Bettina (1934-1948, 83-14-3): 189.5

20. George Foreman (1969-1997, 76-5-0): 233.3

19. Nikolay Valuev (1993-2009, 50-2-0): 233.4

18. Bob Pastor (1935-1942, 53-7-5): 259.8

17. Jersey Joe Walcott (1930-1953, 50-20-1): 261.7

16. Ingemar Johansson (1952-1963, 26-2-0): 293.6

15. Floyd Patterson (1952-1972, 55-8-1): 321.5

14. Larry Holmes (1973-2002, 69-6-0): 330.3

13. Joe Frazier (1965-1981, 32-4-1): 340.3

12. Vitali Klitschko (1996-2012, 45-2-0): 349.2

11. Evander Holyfield (1984-2011, 44-10-2): 357.7

10. Jimmy Bivins (1940-1955, 86-25-1): 389

9. Mike Tyson (1985-2005, 50-6-0): 392.9

8. Riddick Bowe (1989-2008, 43-1-0): 417

7. Gene Tunney (1915-1928, 79-1-4): 464.7

6. Wladimir Klitschko (1996-2017, 64-5-0): 537.5

5. Lennox Lewis (1989-2003, 41-2-1): 547.9

4. Sonny Liston (1953-1970, 50-4-0): 625.7

3. Rocky Marciano (1947-1955, 49-0-0): 692.2

2. Muhammad Ali (1960-1981, 56-5-0): 757.9

1. Joe Louis (1934-1951, 66-3-0): 1,012