“TNT”, mbrojtja kërkon shkarkimin e porotës dhe rasti të filloj nga fillimi

Avokati i Ish kryetarit të komunës së Gazi Babës, Toni Trajkovski, Jovica Strashevski, i ka kërkuar Këshillit Gjyqësor, që ta shkarkojë poroten të cilës i mbaroi mandati, dhe rasti TNT të fillojë nga fillimi. Sipas Strashevskit, çdo vendim tjetër do të thoshte shkelje të Kodit Penal. Lënda TNT që është në fazën e fundit, u shty për në fund të dhjetorit, sepse Trajkovski, i cili u rrah nga persona të panjohur, nuk u paraqit në gjykim.

“Kryetari i Këshillit Gjyqësor nuk jep asnjë përgjigje ose njoftim tek Kryetari i Gjykatës Themelore Penale për zgjatjen e mandatit të një ish-gjyqtari porotë, i cili në mënyrë të paligjshme dhe as në seancën e Këshillit Gjyqësor nuk do të përcaktojë përfundimin e mandatit të tij, pas skadimit të mandatit me ligj , dhe në këtë mënyrë Kryetari i Këshillit Gjyqësor Kiro Zdravev kryen veprime në cilësinë e lehtësuesit në kryerjen veprave penale nga Kryetari i Gjykatës Themelore Penale të cilat mund të futen nën më shumë kualifikime ligjore”, deklaroi Jovica Strashevski, avokat.