Tensionet në veri, Policia e Kosovës niset në drejtim të jugut

Pas diskutimeve që kanë zgjatur rreth 5 minuta në mes majorit të policisë dhe kolonelit të KFOR-it amerikan, pjesëtarët e Policisë së Kosovës së bashku me autoblindat e tyre janë tërhequr në drejtim të jugut të Mitrovicës.

Një numër më i vogël i protestuesve po vazhdon të qëndrojë te udhëkryqi afër shkollës teknike në veri të Mitrovicës.

Gjithashtu një numër simbolik i policëve vazhdojnë të qëndrojnë aty.

Njësitet e ndryshme të Policisë së Kosovës, me automjetet e tyre, ishin pozicionuar në udhëkryqin e lagjes së boshnjakëve, përkatësisht rreth 300 metra larg protestuesve.

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka njoftuar se sot Policia e Kosovës ka arrestuar një nga organizatorët e sulmeve ndaj pjesëtarëve të KFOR-it në veri, Milun Milenkovic- Llune./kp