Taravari: Ekspertët gjerman duhet të kontrollojnë edhe spitalet e tjera të moduluar

Në shumë spitale nuk ka kushte minimale për trajtimin e pacientëve dhe problemi nuk është vetëm në Tetovë, tha kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari për “TV Sitel”.

Ai thekson se pacientët e dinë që në ato spitale modulare për kovid ka më shumë njerëz.

“Ne jemi të defokusuar tani. Nuk po flasim për zjarrin, por për aktin moral të dorëheqjeve. Është një punë e kryer. Ata duhet të vendosen në një seancë dhe njerëz të rinj duhet të vendosen në ministri dhe institucionin shëndetësor në Tetovë”, tha Taravari.

Ai kërkon që ekspertët gjermanë që duhet të mbërrijnë në vend dhe të jenë pjesë e hetimit të zjarrit, të dërgohen edhe në spitalet e tjera modulare, të ekzaminohen dhe të shohin nëse kanë kushtet e nevojshme.