Takimi me Zuckerberg, BE ka një kërkesë për Facebookun

Ai i kritikoi si të pamjaftueshme rregullat e reja të propozuara nga gjiganti amerikan i mediave sociale.

Komentet e drejtpërdrejta u bënë pas një takimi të shkurtër që zoti Breton pati me kreun ekzekutiv të kompanisë Facebook, Mark Zuckerberg, dhe dy ditë para se ai të paraqesë serinë e parë të rregulloreve që synojnë të frenojnë gjigantin amerikan të teknologjisë dhe kompanitë kineze të subvencionuara nga shteti.

“Nuk na takon neve t’i përshtatemi kësaj kompanie, i takon asaj të na përshtatet neve,” tha për median zoti Breton, ish-Drejtor Ekzekutiv i kompanisë Orange të Telekomit Francez, dhe i kompanisë teknologjike Atos.

Zoti Zuckerberg u kishte thënë më parë gazetarëve se ai kishte patur një bisedë të gjerë dhe të mirë me zotin Breton.
Breton tha ndërkaq se ai do të vendosë deri në fund të vitit nëse do të miratohen rregulla të ashpra si pjesë e ligjit për shërbimet dixhitale për rregullimin e platformave në internet dhe përgjegjësive të tyre.

Ai hodhi poshtë një dokument diskutimi të publikuar nga firma Facebook të hënën që hedh poshtë ato që dokumenti i cilëson si rregullore ndërhyrëse.

Shefja e drejtësisë e BE-së, Vera Jourova, e cila gjithashtu u takua me zotin Zuckerberg, u shpreh po aq këmbëngulëse lidhur me rolin që duhet të luajë Facebooku në luftën kundër gjuhës së urrejtjes, dezinformimit dhe manipulimit të zgjedhjeve në internet.

“Facebook nuk mund të heqë dorë nga të gjitha përgjegjësitë dhe Zuckerberg duhet t’i përgjigjet pyetjes se çfarë lloj kompanie duan të jenë dhe cilat vlera dëshirojnë të promovojnë,” tha ajo në një deklaratë. Komisioneri i BE-së për industrinë, Breton, do t’i njoftojë propozimet të mërkurën.