Sulstarova: Të rikujtojmë krejt çka ndodhi në veri

Le te tregojme faktet e ndodhura deri tani: kryetaret serbe te komunave lene detyren. Njoftohen zgjedhjet vendore. Lista Serbe refuzon pjesemarrjen. Shtyhen per disa muaj zgjedhjet vendore, sipas keshilles se diplomateve perendimore. Pas kater muajve mbahen zgjedhjet ne kater komunat. Lista Serbe refuzon pjesemarrjen. Beogradi kercrnon qytetaret serbe te Kosoves te mos votojne. Votohen kryetare joserbe. Zgjedhjet pranohen si te lira dhe demokratike nga bashkesia nderkombetare. Kryeministri i Kosoves pranon qe kryetaret nuk kane legjitimitet te plote, por nuk mund te lihet vakuum ne pushtetin vendor. Kryetaret e komunave marrin detyren. Bandat e komanduara nga Beogradi bllokojne ndertesat e komunave dhe kercenojne me jete kryetaret. Policia zhbllokon ndertesat dhe kryetaret vendosrn ne zyra. Diplomatet e ShBA dhe te BE e quajne te nxituar dhe te panevojshem perdorimin e policise. Trupat e NATOs vendosen midis policise dhe bandave te Beogradit. Bandat sulmojne ushtaret e NATOs, plagosin ushtare e gazetare. SHBA fajeson Kosoven per provokim dhe i kerkon terheqjen e policise. Kryeministri Kurti pranon te terheqe policine pasi te largohet rreziku i bandave ndaj kryetareve te ligjshem te komunave.

*Enis Sulstarova