Studiuesit e Shangait realizojnë izolimin e koronavirusit të ri

Një grup studiuesish në Shangai thonë se kanë izoluar dhe identifikuar me sukses shtamin e koronavirusit të ri nga një kampion i marrë prej një pacienti.

Studiuesit njoftuan se kanë përfunduar renditjen dhe analizimin e gjenomit.

Ky është shtami i parë i koronavirusit të ri që izolohet në Shangai. Ai do të ofrojë burimet kryesore për prodhimin e vaksinës dhe prodhimin e barnave pas studimit të mëtejshëm.

Kryestudiuesi Wen Yumei tha se ata mund ta vëzhgojnë tani ndryshimin e virusit në kohë reale dhe ta përshpejtojnë procesin e studimit të COVID-19.(Xu Guang)