Spanjë: 113-vjeçarja shërohet nga koronavirusi

Në Spanjë, një 113-vjeçare, që besohet se është personi më i vjetër në këtë shtet, është shëruar nga koronavirusi, kanë thënë zyrtarët.

Maria Branyas ka jetuar për dy dekada në një shtëpi kujdesi në qytetin verilindor, Olot.

Ajo ka festuar ditëlindjen e saj në muajin mars, pak para shpërthimit të pandemisë.

Familja e saj mund të kenë menduar se nuk do ta shohin atë më kurrë, pasi infektimit me koronavirus.

Mirëpo pas disa javëve të izolimit, ajo është shëruar, pasi është përballur vetëm me simptoma të lehta.

Maria ka lindur në qytetin amerikan San Francisko më 1907, në vitin e një tërmeti të madh.

Ajo ka tejkaluar dy luftëra botërore, një luftë civile dhe gripin spanjoll më 1918-19.

E pyetur për sekretin e jetës së saj të gjatë, ajo ka thënë se ka vetëm ka gëzuar shëndet të mirë.