Spanja raporton 87 vdekje nga COVID-19 në 24 orët e fundit

Në Spanjë, gjatë 24 orëve janë raportuar më pak se 100 viktima nga COVID-19, për herë të parë që nga shpërthimi i epidemisë dhe vendosja e gjendjes së jashtëzakonshme, rreth dy muaj më parë.

Ministri spanjoll i Shëndetësisë, Salvador Ilya, tha se autoritetet rajonale kishin raportuar 87 vdekje të reja.

Në kulmin e epidemisë në Spanjë, çdo ditë, nga sëmundja COVID-19 që e shkakton koronavirusi i ri, raportoheshin rreth 900 vdekje.

Vendi anëtar i Bashkimit Evropian, deri më tani ka shënuar 27.563 vdekje, dhe 230.698 persona të infektuar me koronavirusin e ri.

Spanja po lehtëson masat e saj të rrepta të izolimit, të cilat arritën të ngadalësojnë përhapjen e virusit, por gjithashtu shkaktuan rënie të ekonomisë së saj.