Spanja lejon rihapjen e disa bizneseve

Disa punëtorë jo-thelbësorë në Spanjë do të lejohen të kthehen në punë të hënën pasi vendi qetëson pjesërisht masat e tij të bllokimit, raporton CNN.

Prodhimi dhe ndërtimi janë ndër bizneset që do të lejohen të rihapen, për sa kohë që ato respektojnë udhëzimet e rrepta të sigurisë.

Dyqanet, restorantet dhe vendet argëtuese jo thelbësore do të mbeten të mbyllura.

Dhjetë milionë maska për fytyrën do t’u jepen gjithashtu atyre që udhëtojnë në transportin publik këtë javë pasi njerëzit fillojnë të kthehen në punë.

Spanja është një nga vendet më të goditura nga shpërthimi i koronavirusit – me më shumë se 166,000 raste të konfirmuara dhe gati 17,000 vdekje që nga e diela. Por numri i infeksioneve të reja ka rënë.