Sot vendoset për orën policore gjat fundjavës

Komisioni për Sëmundje Ngjitëse sot do të debatojë për atë se sa do të zgjasë ora policore gjatë fundjavës si dhe për hapjen e objekteve hotelierike. Edhe krahas rritjes së vogël të rasteve, epidemia është nën kontroll, tha dje ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

“Epidemia është nën kontroll. Numri i rasteve aktive është i qëndrueshëm, një pjesë e madhe e rasteve të konfirmuara janë nga vatra tashmë të njohura, ndërsa një pjesë e të infektuarve janë infektuar gjatë grupimit në tubime private, theksoi dje Filipçe.
“E paralajmëruam hapjen e objekteve hotelierike këtë javë, por gjatë diskutimit i kemi pasur parasysh edhe festat e ardhshme gjatë fundjavës, kështu që gjatë ditës së nesërme do ta dimë vendimin përfundimtar sipas rekomandimeve të ekspertëve”, theksoi dje Filipçe.