Sot pritet vendimi për rastin “Thesari”

Në Gjykatën Themelore Penale sot pritet aktvendimi për rastin “Thesari”. Kjo lëndë ka të bëjë me prokurimin e softuerit të përgjimit, nga Mbretëria e Bashkuar përmes kompanisë “Finzi”.

Sipas fjalëve përfundimtare të Prokurorisë, prokurimi i pajisjes u bë në vitin 2010 dhe Ministria e Brendshme, në vend që ta blinte direkt nga Britania, prokurimi kaloi përmes kompanisë Finzi, ndërsa paratë hynë në kompani përmes një kompanie nga Qipro.

Prokuroria në fjalët përfundimtare kërkoi nga gjykata që ti shpallë fajtorë Sasho Mijalkovin, Toni Jakimovskin, Nebojsha Stojakoviqin dhe Goran Grujevskin për rastin “Thesari”.