Sot fillon vaksinimi masiv në Maqedoninë e Veriut

Sot, do të fillojë vaksinimi masiv në Maqedoninë e Veriut. Vaksina që do të përdoret gjatë imunizimit masiv, është kineze e kompanisë “Sinofarm”.

Pikat e vaksinimit siç kanë bërë të ditur nga Ministria e Shëndetësisë, tanimë janë gati dhe kundër imunizimit përveç se qytetarët e vaksinuar, pritet të vaksinohen edhe qytetarët që punojnë në infrastrukturë kritike dhe ata që kanë shprehur interesim në ueb faqen vakcinacija.mk.

Përndryshe, gjatë javës së kaluar kanë arritut 200 mijë vaksina kineze, ndërkaq sot pritet të arrijnë edhe dërgesa e parë e vaksinave donacion i Bashkimit Evropian të kompanisë Pfizer.